Workshops

Muziek is… altijd. Muziek is… overal. Muziek is… geschiedenis en heden. Muziek maakt ons blij, verdrietig, boos en vrij. Muziek is… erfgoed. Muziek is… een communicatiemiddel. Muziek is… samen. Muziek is… identiteit. Je kan je afsluiten met muziek en wegdromen. Muziek is… inspirerend. Muziek is… dans. Muziek is… een onderdeel van onze culturen. Waar ook ter wereld, muziek is… een onderdeel van het leven. Kortom muziek zit in de mens en is overal om ons heen. Een wereld zonder muziek is ons niet voor te stellen.

Het is dus eigenlijk heel vanzelfsprekend om actief met muziek bezig te zijn. 

radio

Groove Industries is gespecialiseerd in het geven van drum- en ritme workshops. De cajón is daarbij hét perfecte “workshop instrument” . Groove Industries richt zich met name op het primair- en voortgezet onderwijs. Tevens zijn de workshops ook zeer geschikt voor bedrijven en events.

Door mee te doen aan deze energieke workshops leer je spelenderwijs ritme begrijpen en drummen op de cajón. In deze workshop ga je aan de slag met basistechniek, samenspelen, improviseren en componeren. Je gaat ontdekken hoe een drumbeat is opgebouwd en waar bepaalde ritmes vandaan komen. Door samen te ‘grooven’ wordt er al snel een slagwerkgroep uit de grond gestampt.

Het weghalen van drempels om jezelf te durven presenteren, het stimuleren van vertrouwen in het eigen kunnen en de overweldigende kracht van samenspel ervaren, zijn belangrijke doelstellingen in onze workshops. Wij werken vanuit culturele competenties die bijdragen aan kerndoelen volgens de SLO  richtlijnen. Naast het feit dat samen muziek maken een gunstige uitwerking heeft op sociale- en cognitieve vaardigheden is drummen op de cajón uitdagend en vooral te gek om te doen!

De cajón is een simpel percussie-instrument met verassend veel mogelijkheden. Zittend op de cajón bespeel je deze drumkist. Door met je handen op verschillende plekken op het instrument te drummen creëer je verschillende klanken. Die klanken lijken veel op die van een drumstel. Hierdoor is het mogelijk een drumstel te simuleren. De cajón is eigenlijk een percussie-instrument en een drumstel ineen. De drumkist laat zich makkelijk bespelen, is laagdrempelig en de cajón is daardoor voor iedereen toegankelijk.

cajon workshop

Geschikt voor...

 • Basis onderwijs vanaf groep 5.
 • Voortgezet onderwijs.
 • Speciaal onderwijs.
 • Bedrijven (teambuilding, trainingen, studiedagen).
 • Pariculiere groepen.

Duur...

 • Duur van een losse workshop is standaard  1 uur per groep.
 • Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden zoals lessenseries, projecten, e.d.

Maximaal aantal...

 • 25 personen per workshop.
 • Grotere groepen in overleg.

Kosten...

 • In overleg. Situaties zijn vaak verschillend. Je kunt contact opnemen voor een passende prijsopgave.
 • Muziekonderwijs tot 21 jaar is vrijgesteld van BTW.