Raoul Roosenstein

Raoul Roosenstein is een drummer in hart en nieren. Gepassioneerd, gedreven en professioneel. Met ruim 25 jaar ervaring in o.a. Jazz, Funk, Pop en Wereldmuziek heeft hij zijn sporen verdiend in binnen- en buitenland. Raoul heeft gewerkt met veel verschillende nationale en internationale muzikanten. Hij heeft gewerkt aan diverse projecten en op grote Europese jazzfestivals zoals North Sea Jazz Festival en het Montreux Jazz Festival gestaan. Op dit moment drumt hij bij het Urban Jazz Trio.  

Naast het geven van concerten en drumles heeft Raoul zich gericht op het geven van workshops, onder anderen in het primair- en voorgezet onderwijs. Raoul is een ervaren en gedreven vakdocent.

Door mee te doen aan zijn intensieve sessies licht hij een tipje van de sluier op wat betreft de kunst van het drummen. Hij laat je ervaren wat het is om plezier te beleven in het spelen van een instrument. Hij verbindt door middel van muziek mensen van alle leeftijden, uit alle landen en weet schoolklassen om te toveren tot dampende concertzalen.